Zmiany klimatu od kuchni - TOPTEN na konferencji końcowej projektu CLIKIS

  • Przez Anna Bogusz
  • Opublikowany 5 miesięcy temu

Fundacja na rzecz Efektywnego Wykorzystania Energii wzięła udział w konferencji końcowej projektu CLIKIS i przedstawiła prezentację "Efektywny energetycznie sprzęt kuchenny – jak wybrać właściwie".

Konferencja odbyła się 13 czerwca 2019 r. w Krakowie (ul. Sławkowska 17, budynek Polskiej Akademii Umiejętności) i była adresowana do przedstawicieli szkół, samorządów lokalnych i organizacji pozarządowych związanych z żywieniem oraz wszystkich zainteresowanych wpływem żywienia na środowisko i zdrowie.

Wydarzenie miało na celu podsumowanie realizacji projektu CLIKIS oraz promocję szeroko rozumianego zrównoważonego żywienia – szczególnie w kontekście wpływu na klimat. W czasie konferencji szczególną uwagę zwrócono na zagadnienia związane w wpływem procesów produkcji i przetwarzania żywności na środowisko i zdrowie ludzi oraz zmianą nawyków żywieniowych. Jednym z poruszanych zagadnień była również efektywność energetyczna kuchni w szkołach.

Konferencja była nie tylko okazją do wysłuchania inspirujących prezentacji, ale i wymiany doświadczeń i dyskusji na temat aspektów zdrowotnych, środowiskowych i ekonomicznych żywienia w szkołach.

Więcej informacji o projekcie CLIKIS

Powiązane produkty